Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Turizmus Magyarországon képes leírás - Turizmus.tlap.hu
részletek »

Turizmus Magyarországon - Turizmus.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: turizmus.tlap.hu » Turizmus Magyarországon
Keresés
Találatok száma - 6 db
Turizmus ranglista: Magyarország őrzi a pozícióját

Turizmus ranglista: Magyarország őrzi a pozícióját

Egy év kihagyással megjelent a Világgazdasági Fórum Turisztikai Versenyképességi Indexe (Travel andTourism Competitiveness Index, TTCI), ahol Magyarország két évvel ezelőtti, 38. helyét foglalja el. A legversenyképesebb ország továbbra is Svájc, Németország egy helyet előre lépve ezüstérmes, őt követi a 2009-ben negyedikként szereplő Franciaország.

Az idegenforgalom szerepe a gazdaságban

Az idegenforgalom szerepe a gazdaságban

Ez a szócikk Magyarország turizmusát tárgyalja, azon belül Magyarország turisztikai felosztását, a legfontosabb és legjellegzetesebb turisztikai látnivalókat, a magyarországi természetjárás, üdülő- és gyógyturizmus fő jellemzőit, valamint a turistáknak nyújtott szolgáltatások, a szállás, étkezés és közlekedés adottságait.

Webkamerán élőben

Webkamerán élőben

Olyan, az országban egyedülálló honlapot hozott létre Gy. Szabó Gábor, a webcamtravel vezetője, amely turisztikai internetes kamerákat mutat be. Összegyűjtötték a már meglévő, turisztikailag érdekes webkamerákat, azután kezdték el a sajátjaikat telepíteni olyan turisztikai topcélpontokra, mint Hollókő, Sárvár vagy a Parlament - tájékoztatta a Magyar Hírlapot az ötletgazda.

Idegenvezetők Világnapja Budapest 2014

Idegenvezetők Világnapja Budapest 2014

Idegenvezetők Világnapja Budapest 2014. Az idén először három napig tartó rendezvénysorozaton minden eddiginél több, változatosabb programot kínálunk, autóbuszos, hajós, kerékpáros és gyalogos városnézést, tematikus sétákat.

Magyar Sajtút Hálózat

Magyar Sajtút Hálózat

A KKASE - Sajtkészítők Egyesülete 2010-ben kezdte kidolgozni a Magyar Sajtút Hálózat koncepcióját. Célunk, hogy a helyi termékek helybeni értékesítését, és fogyasztását népszerűsítsük, a rövid ellátási láncokat preferálva. Támogatjuk a hazai tejfeldolgozást azáltal, hogy ösztönözzük a kézműves élelmiszer-előállítást, jó példákat felmutatva a mikro-, kis-, középvállalkozások számára. Feltett szándékunk, hogy a hazai sajtkultúra egyre szélesebb körben terjedjen, a lakosság ismerete bővüljön a magyar sajtokról, a tejtermékek előállítási folyamatairól, a sajtkészítő mesterségről, ezáltal pedig elismertté és vonzó szakmává váljon a társadalmunkban. Egy-egy sajtút olyan turisztikai programcsomagot kínál, amely komplex gasztronómiai élményt nyújt a látogatóknak, színesítve a térség turisztikai kínálatát. Bővülnek a sajtkészítők településein a szolgáltatások: az emberek megismerkedhetnek a mesterséggel, a sajtkészítők életmódjával, a tejelő állatokkal, a kultúrtájjal, hagyományos ételekkel, szokásokkal.

Turista-úti Vendégházban.

Turista-úti Vendégházban.

Turista-úti Vendégház: Városlődön a Bakony szívében,szép csendes környezetben egy tetőtéri lakrésszel,zárt parkolási lehetőséggel várjuk kedves pihenni és kikapcsolódni vágyó vendégeinket. A Turista-úti Vendégház szálláskínálata: Az alsó szinten a tulajdonos lakik. A külön bejárattal rendelkező 85nm-en, 2 szoba nappali, konyha, fürdő, különálló WC, erkély található. A agy szoba 15nm-en franciaággyal kiságy befogadására is alkalmas. A kis szoba 12nm-en kétszemélyessé kihúzható fekhellyel rendelkezik. 12nm-es nappaliban: sarok ülőgarnitúra átalakítható kényelmes franciaágy méretű fekhellyé. Bárszekrény, Tv és vezeték nélküli internetkapcsolat áll rendelkezésre. 12nm-es önellátásra is alkalmas konyha-étkező várja az étkezni vágyókat. Teljesen felszerelve mindennel, ami egy kis főzéshez és kényelmes étkezéshez szükséges. A fürdőszobában kád, tusolófejes csaptelep, mosdótál, hajszárító, személyenként kis és nagy törölközőt biztosítunk. Az étkezések a teraszon, vagy a szélvédett madárfüttyös kerti kiülőn is megoldhatók. Itt ételkészítésre kinti tűzhely és kemence is rendelkezésre áll.

Tuti menü