Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Turizmus linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Turizmus képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: turizmus.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 181 db
Falusi Turizmus Centrum

Falusi Turizmus Centrum

Falusi Turizmus Centrum országos szálláskereső rendszere - szállásfoglalás országos kínálatból, a falusi magánszállásadók és panziók ajánlataiból. Országos szálláskínálat, személyes, vagy online szállásfoglalás, kombinált- és tematikus szálláskereső, az igénynek megfelelő szálláskeresés egyszerű. Az online szállásrendelés esetén csupán egy űrlapot kell kitöltenie, amit a hét minden napján, rövid időn belül visszaigazolunk. Hegyvidéki kínálatok, vízparti- vagy alföldi ajánlatok az előnyös falusi turizmus keretében magánszálláson, panzióban.

Falusi turizmus

Falusi turizmus

Falusi turizmus Olcsó falusi üdülés, ami kellemes a közérzetnek és pénztárcának is. Tájegységek: - Balaton - Budapest és környéke - Dél-Alföld - Dél-Dunántúl - Észak-Alföld - Észak-Magyarország - Közép-Dunántúl - Nyugat-Dunántúl.

Spa Hotels

Spa Hotels

Magyarország a gyógyvizek országa, ahol termál gyógyfürdők és wellness hotelek, spa gyógyszállodák, szauna, pezsgőfürdő várja Önt kiváló szolgáltatásokkal. Pihenjen a fenti helyeken, vegye igénybe a szolgáltatásokat folyamatosan több napon át. Köszönjük, hogy Magyarország egyik legkedveltebb gyógy- és wellness portáljának - a www.spa.hu használója.

Belföldi Gyógyfürdők Élményfürdők

Belföldi Gyógyfürdők Élményfürdők

Itthon a legnagyobb újdonságot idén nyáron is a gyógyfürdők és a hozzájuk kapcsolódó wellnessközpontok jelentik a belföldi turizmust választóknak. Egyre erősebb trend itthon is az egészségturizmus megjelenése, a változatos élményt kínáló fürdőhelyek, szállók kialakítása. Magyarország most már nemzetközi viszonylatban is wellness-nagyhatalomnak számít a termálvízre épülő, kikapcsolódást és sportlehetőségeket is kínáló hoteleknek köszönhetően. Mind nagyobb számban épülnek és újulnak meg a rendkívül kedvező természeti adottságokon alapuló hazai gyógyfürdők és aquaparkok. A Balaton körüli idegenforgalom egyre szerényebb, ezért az ország más pontjain óriási beruházásokkal csábítják a belföldi és külföldi turistákat. Tavaly év végéig 59 új vagy felújított fürdő nyílt meg itthon . Szeretnénk bemutatni ezek közül néhányat.

Büki Gyógyfürdő

Büki Gyógyfürdő

Büki Gyógyfürdő Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy- és élményfürdője, minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 27 medencével, több mint 5100 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat. A fürdő gyógyvizes medencéi 32-38 °C-os, a strand- és sportolásra alkalmas medencéi 26-28 °C-os vízzel vannak feltöltve, a legkisebbeket pedig speciálisan számukra kialakított, csak általuk igénybe vehető gyermekmedencék várják. Az ingyenes csúszdakomplexum felejthetetlen élményeket kínál. A fürdőzésen, csúszdázáson kívül az apróságok szórakozásáról modern játszótér gondoskodik, a pihenni vágyó felnőttek ellazulását pedig tágas pihenőterületek, kényelmes pihenőágyak szolgálják. A Rekreációs Park-élményfürdő virágszirom alakú napozóteraszai, finn és infra szaunája, pezsgőfürdője, nyakzuhanya, sodrófolyója és gejzíres gyermekmedence gondoskodik az igazán vidám családi napról. A mozgás szerelmeseit sportpályák (strandröplabda, strandkézilabda, lábtenisz, tollaslabda, füves kispályás labdarúgó pálya, kiskapukkal felszerelt strandfoci pálya, streetball pálya).

Csongrádi Gyógy- és Strandfürdő

Csongrádi Gyógy- és Strandfürdő

A Fő utca két oldalán lévő gyönyörű platánsor között elhaladva jutunk a város központjába. 300-nál is több platánfa szegélyezi a Fő utcát. A szomszédos Dob utcában, hatalmas ligetes területen fekszik a gyógyfürdő. A strandfürdő 50 m-es úszómedencével, télen sátorral fedett tanmedencével és termál ülőmedencével várja a vendégeit. Az uszodába látogatók nemcsak úszhatnak és vízilabdázhatnak, hanem a kondicionáló termet is igénybe vehetik. Az 1000 m mély termálkútból feltörő, közel 46 C-os vizet 1976-ban az Egészségügyi Minisztérium gyógyvízzé nyilvánította. A gyógyfürdőben reumatológiai szakrendelés is biztosított - akár orvosi vényre felírt módon, akár fizető vendégként. A karbonátos gyógyvíz ízületi, reumatikus, nőgyógyászati betegségek megelozésében vagy csupán az egészség megőrzésére is alkalmazható. A strand mintegy 7000 négyzetméteres zöldterületén nyáron árnyékot adó fák alatt sátortáborozásra, lakókocsis nyaralásra - áramcsatlakozási lehetőséggel - külön terület áll a vendégek rendelkezésére - uszodai belépővel együtt. Lakókocsival termálfürdőt kereső vendégek részére, és edzőtáborozóknak kiváló lehetőség!

Dávod-Püspökpuszta Gyógy - és Strandfürdő

Dávod-Püspökpuszta Gyógy - és Strandfürdő

Örömmel értesíthetem látogatóinkat, hogy a 2007-es fürdőfelújítást követően idén újabb fejlesztések bővítették a fürdő szolgáltatás-körét. A Bajától 25 km-re található dávod-püspökpusztai fürdőben a feszített víztükrű úszómedence, az iker feszített víztükrű gyógymedencék és a gyermekpancsoló idén nyáron kiegészült egy élményfürdővel, csúszdaparkkal és egy kaland gyermekmedencével, így a komplexum minden korosztály számára izgalmas szórakozási lehetőséget biztosít. A Dávodi Gyógy- és Strandfürdő természet közeli környezetben, 7 hektáros parkosított területen, a Dávodi Kemping és Szabadidőpark, valamint az elegáns, négycsillagos Hotel Fortuna között helyezkedik el, ahol a strandolás szerelmesei mellett a sportolni vágyókat is várjuk.

Gunarasfürdő

Gunarasfürdő

A Tolna megyében található Dombóvártól mintegy 3 km-re helyezkedik el Gunarasfürdő, melynek gyógyvizét már az 1970-es évektől kezdve élvezhették a gyógyulni vágyók. A mai Gunarasfürdő területe a XX. század első feléig libák, gúnárok úsztatója volt, róluk kapta nevét a fürdő. Az emberek azt mesélik, hogy a környező kukoricaföldeken dolgozó asszonyok hazafelé a területen található forrásnál mosták a lábukat. Ők híresztelték aztán, hogy a víztől enyhültek, vagy teljesen megszűntek a reumatikus fájdalmaik. A fürdő első építési üteme 1972. július 16-án kezdődött, és 1973. május 15-ig tartott. A költségek finanszírozásában nagy szerepe volt a társadalmi összefogásnak. A városban akkor dolgozó mintegy 8000 fő közül 7162 személy egy napi keresetével járult hozzá a fürdő építéséhez. A fürdőterület közelében üdülőterület kialakítását vették tervbe. Az első ütemben 210 db üdülőtelket mérte ki A város lakossága 1973. május 19-én vette birtokába a fürdőt, mely akkor 2 db 215 köbméteres termálmedencéből, 2 db 35 köbméteres gyermekmedencéből, 1 db 1800 férőhelyes váltókabinos rendszerű, kétszintes öltözőépületből és egy 150 fős bisztróból állt.

Gyógyfürdők

Gyógyfürdők

2009-ben, a három nyári hónap alatt nőtt a budapesti strandok forgalma az előző évihez képest. Júniustól augusztusig több mint 120 millió Ft nettó többletbevétellel számolhat a Budapest Gyógyfürdői Zrt. céges szinten. A legerősebb hónap július volt, a nagy hőségnek köszönhetően ekkor látogattak ki legtöbben a budapesti strandokra: 66 ezerrel többen, mint előző év júliusában. Júniusban a rossz időjárás miatt viszont százezerrel kevesebben fürödtek. A tavaly nagy sikerrel bevezetett strandváró napok idén is nagyon népszerűek voltak, egy-egy akciós napon kétszer-háromszor annyian látogattak ki a strandokra, mint egy átlagos nyári napon. Az idei szezon két csúcsnapja is ilyen kánikulai dátumokra esett: július 23-án a Római strandon 5330-an, míg augusztus 3-án a Dagály strandon 5353-an fürdőztek. A július 23. duplán is rekord napnak mondható: az összes strandra ekkor 25 747-en látogattak ki. A gazdasági válság az élet minden területén érezteti hatását: a legtöbb ember kevesebb pénzt tud fordítani a pihenésre. Ehhez képest figyelemre méltó a budapesti strandok idei, sikeresnek mondható nyári szezonja.

Hirdetés
Harkány Gyógy és Strandfürdő

Harkány Gyógy és Strandfürdő

Harkány Baranya megye déli részén, a Dráva folyó völgyében fekszik. Hajdani birtokosai között tudhatjuk a Garai és a Batthyány-családot is, akik egyúttal a szomszéd vár, Siklós urai is voltak. A víz csodálatos hatására a hagyomány szerint 1823-ban Pogány János nevű gyűdi jobbágy esete hívta fel a figyelmet, akit szaggató lábfájásától a harkányi mocsarak szabadították meg. A Harkányi Gyógy-és Strandfürdő közel 200 éves múltra tekinthet vissza. 1823 óta vannak írásos emlékeink a Harkányi gyógyvíz jótéteményeiről. Az alkáli hidrogénkarbonátos kénes gyógyvíz összetételét tekintve európában egyedülálló. Harkányfürdő a természet ajándéka, a gyógyító víz városa. 1824-ben a Batthyány-család kezdte meg a fürdő kiépítését, amely ma már közel egymillió vendéget fogad évente. Harkány a mozgásszervi-, emésztőrendszeri -, és bőrproblémákkal érkezőkön kívűl, a vizes szórakozás-kikapcsolódás híveit is várja, az év minden szakában.

Jászszentandrás Termálfürdő

Jászszentandrás Termálfürdő

Jászszentandrás az Alföld északi részén, a Mátra alján, Egerhez és a Hortobágyhoz közel található. A község temploma 1903-ban készült el, sajátos neogótikus stílusban. Különlegessége a templom freskói, Aba Novák Vilmos és Chiovini Ferenc festőművészek munkái. A termálvizes strandunk alkalmas a mozgásszervi panaszok enyhítésére. A termálmedence mellett úszó- és gyermekmedence is várja a felüdülésre vágyókat. Kempingünkben sátor és lakókocsi helyek mellett 4 személyes faházak is bérelhetők. A kemping és a strand a község közepén mintegy 20.000 m2 parkban helyezkedik el. Szeretettel várjuk azokat a vendégeinket, akik szeretik a vidéki üdülés sajátos nyugalmát és szépségét.

Kastélypark Fürdő Füzesgyarmat

Kastélypark Fürdő Füzesgyarmat

Füzesgyarmaton a régió legszebb fürdője az egykori kastély-parkban, mintegy 2 hektáros területen létesült, ahol fák és virágok között üdülhetnek, pihenhetnek kedves vendégeink. Két feszített víztükrű úszómedence, és gyermekpancsoló várja a strandolni vágyókat. A fürdő mai képe 1965-re tekint vissza, amikor egy fúrás alkalmával 1198 m mélyen termálvizet találtak. Az első medencék, (úszó, gyógy, gyermek) vasbeton szerkezetű , meszelt falú medencék voltak. 1994-ben került átadásra a feszített víztükrű tan és úszómedence. 2005-ben elkészült új fedett épületben kapott helyet egy gyógyvizes medence szaunával, merülő medencével, öltözőkkel, valamint felújításra került egy régi gyógyvizes medence. Ezzel a beruházással egy télen-nyáron üzemelő fürdőkomplexum jött létre. A víz jelenlegi hőfoka 62 C-fok. Az OTH OGYFI 337/Gyf/ 2003. november 4-ével Sárrét Gyöngye elnevezéssel gyógyvízzé nyilvánította. A víz összes oldott ásványi anyag tartalma 1860 mg/L, nátrium-hidrogénkarbonátos típusú termális víz, amely jodidot és számottevő mennyiségben metaborsavat is tartalmaz. A termálvíz áldásos hatása főként mozgásszervi, nőgyógyászati, idegrendszeri és pajzsmirigy problémák, betegségek esetén aján

Kiskunhalasi Strand és Gyógyfürdő

Kiskunhalasi Strand és Gyógyfürdő

A kiskunhalasi Gyógyfürdő és Strand közelsége miatt, szállodánk igyekszik gyógyidegenforgalmi szerepet is vállalni, a gyógykezelésre szorulók mellett szívesen fogadjuk a pihenni és felüdülni vágyó vendégeket is. Az uszodacsarnokban 3 medence kapott helyet: a gyógyvizes termálmedence 36 C , az úszómedence 26 C, a gyermekmedence 32 C hőmérsékletű. A nyári strandfürdő területén további három medence található, közöttük az 50 m-es versenycélokra is alkalmas. Az 1982-óta gyógyvízzé nyilvánított hévíz kútja 48 C-os, jódos-alkalikus hévizet hoz a felszínre. A fő alkotó eleme az alkáli-hidrogén, a fluoridion és a jodid, amely eredményesen alkalmazható mozgásszervi elváltozások, idült gyulladásos megbetegedések, és egyes nőgyógyászati betegségek kezelésére, valamint törések utókezelésénél. Szállodánk vendégeinek kedvezményes fürdőbelépőt biztosítunk, illetve a fürdő más szolgáltatásaihoz vállaljuk az időpontok egyeztetését.

Erzsi Apartmanház

Erzsi Apartmanház

Kiskunmajsa termál-, gyógy- és élményfürdő, üdülőfalu első részén, a fürdőtől 300 m-re található a kétszintes, berendezett nyaraló fűtéssel, fedett terasszal. Elhelyezés: 2-6 fő részére. Földszint : nappali, SAT-TV, egy kétágyas hálószoba, felszerelt konyha, mikro, fürdőszoba, WC. Emeleten: 2 kétágyas hálószoba. Füvesített udvar kerti grillel és pavilonnal, fedett terasszal és zárt parkolási lehetőséggel. Ellátás: önellátó

Lenti Fürdő

Lenti Fürdő

A Lenti termálfürdő 5 szabadtéri, 3 fedett (gyermek-, úszó-, élmény- és gyógymedencékkel) és egy félig fedett hidro-masszázs élménymedencével valamint 8 ha zöldterülettel várja a pihenni és felüdülni vágyókat. A fürdő legnagyobb medencéje 1340m2 vízfelületű, melyben vadvízáram, nyakzuhany, masszázspadok és egy 74m hosszú ún. Anakonda csúszda nyújt páratlan élményeket. (A szabadtéri rész - gyógy-, úszó-, gyermek- és tanmadence - május 1-től üzemel. A csúszdás élménymedence pedig május 31. - augusztus 31. között!)

Liget Gyógyfürdő

Liget Gyógyfürdő

Békés megye egyik legszebb fürdője a Gyomaendrődi Liget Gyógyfürdő és kemping, mely a strandkedvelők és a gyógyulni vágyók számára egyaránt igazi paradicsom. Az Erzsébet liget árnyas fái között megbúvó, 2,4 hektáros fürdő története egészen 1959-ig nyúlik vissza, akkor kezdték építeni. Több évtizedes működés után, az 1990-es években jelentős fejlesztéseket hajtottak végre benne, többek között vízforgató berendezéssel is ellátták. A Liget fürdő életében mérföldkőnek számít a 2002. év, ekkor kezdődött meg ugyanis az a 870 millió forintos beruházás, melyek keretében megújították és kibővítették az intézményt. Az átalakításhoz a város saját ereje (400 millió forint) mellet a Széchenyi-terv, valamint egy PHARE-program keretében is sikerült pluszforrásokat szerezni. Az ünnepélyes átadást 2004. május 8-án tartották, s azon jelen volt az ország akkori miniszterelnöke, Medgyessy Péter is. Az épületkomplexum új, impozáns fedett fürdőépületben két medence közül választhatnak a vendégek. A 25 méter hosszú 11 méter széles úszómedence vízmélysége változó, 90-től 150 centiméterig terjed. ez a medence 27-29 fokos vizével az iskolai úszásoktatás céljait is szolgálja.

Orosháza-Gyopárosfürdő

Orosháza-Gyopárosfürdő

Az ország délkeleti részén, Orosháza központjától 3 kilométerre, természetvédelmi területen található Orosháza-Gyopárosfürdő, közel 6 hektár területen. Egy, a számomra igen kedves, korabeli legenda szerint Babáj Gyurka és Vajda Bandi, a hírhedt alföldi betyárok a 'csodató' áldott hatásának köszönhették lovaik gyorsaságát. Az viszont tény, hogy mire László Elek Orosháza-Gyopárhalma körorvosa 1869-ben elemeztette a tó vizének ásványanyag-tartalmát, addigra négy vármegye csúzos és köszvényes betegei használták a Gyopáros tó vizének és iszapjának gyógyító erejét. Gyopárosfürdő életében azóta sok változás történt. Gyógyfürdőnk 1999 januárjában kapott A kategóriás, országos jelentősségű minősítést. Közel 3000 nm-en elterülő Élményfürdő és Szauna Park komplexum várja a kikapcsolódni vágyó vendégeket. Gyógyászatunk mellett az Orosháza Város Kórházának kihelyezett reumatológiai osztály szolgálja a gyógyulni érkezőket, ugyanakkor megtalálhatóak a legújabb Wellness szolgáltatások is fürdőnkben. Parkfürdőnket a Magyar Fürdőszövetség 2008. májusában jutalmazta 4 csillaggal, a legmagasabb minősítéssel.

Tuti menü