Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Gyógyfürdők képes leírás - Turizmus.tlap.hu
részletek »

Gyógyfürdők - Turizmus.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: turizmus.tlap.hu » Gyógyfürdők
Keresés
Találatok száma - 27 db
Spa Hotels

Spa Hotels

Magyarország a gyógyvizek országa, ahol termál gyógyfürdők és wellness hotelek, spa gyógyszállodák, szauna, pezsgőfürdő várja Önt kiváló szolgáltatásokkal. Pihenjen a fenti helyeken, vegye igénybe a szolgáltatásokat folyamatosan több napon át. Köszönjük, hogy Magyarország egyik legkedveltebb gyógy- és wellness portáljának - a www.spa.hu használója.

Belföldi Gyógyfürdők Élményfürdők

Belföldi Gyógyfürdők Élményfürdők

Itthon a legnagyobb újdonságot idén nyáron is a gyógyfürdők és a hozzájuk kapcsolódó wellnessközpontok jelentik a belföldi turizmust választóknak. Egyre erősebb trend itthon is az egészségturizmus megjelenése, a változatos élményt kínáló fürdőhelyek, szállók kialakítása. Magyarország most már nemzetközi viszonylatban is wellness-nagyhatalomnak számít a termálvízre épülő, kikapcsolódást és sportlehetőségeket is kínáló hoteleknek köszönhetően. Mind nagyobb számban épülnek és újulnak meg a rendkívül kedvező természeti adottságokon alapuló hazai gyógyfürdők és aquaparkok. A Balaton körüli idegenforgalom egyre szerényebb, ezért az ország más pontjain óriási beruházásokkal csábítják a belföldi és külföldi turistákat. Tavaly év végéig 59 új vagy felújított fürdő nyílt meg itthon . Szeretnénk bemutatni ezek közül néhányat.

Büki Gyógyfürdő

Büki Gyógyfürdő

Büki Gyógyfürdő Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy- és élményfürdője, minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 27 medencével, több mint 5100 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat. A fürdő gyógyvizes medencéi 32-38 °C-os, a strand- és sportolásra alkalmas medencéi 26-28 °C-os vízzel vannak feltöltve, a legkisebbeket pedig speciálisan számukra kialakított, csak általuk igénybe vehető gyermekmedencék várják. Az ingyenes csúszdakomplexum felejthetetlen élményeket kínál. A fürdőzésen, csúszdázáson kívül az apróságok szórakozásáról modern játszótér gondoskodik, a pihenni vágyó felnőttek ellazulását pedig tágas pihenőterületek, kényelmes pihenőágyak szolgálják. A Rekreációs Park-élményfürdő virágszirom alakú napozóteraszai, finn és infra szaunája, pezsgőfürdője, nyakzuhanya, sodrófolyója és gejzíres gyermekmedence gondoskodik az igazán vidám családi napról. A mozgás szerelmeseit sportpályák (strandröplabda, strandkézilabda, lábtenisz, tollaslabda, füves kispályás labdarúgó pálya, kiskapukkal felszerelt strandfoci pálya, streetball pálya).

Csongrádi Gyógy- és Strandfürdő

Csongrádi Gyógy- és Strandfürdő

A Fő utca két oldalán lévő gyönyörű platánsor között elhaladva jutunk a város központjába. 300-nál is több platánfa szegélyezi a Fő utcát. A szomszédos Dob utcában, hatalmas ligetes területen fekszik a gyógyfürdő. A strandfürdő 50 m-es úszómedencével, télen sátorral fedett tanmedencével és termál ülőmedencével várja a vendégeit. Az uszodába látogatók nemcsak úszhatnak és vízilabdázhatnak, hanem a kondicionáló termet is igénybe vehetik. Az 1000 m mély termálkútból feltörő, közel 46 C-os vizet 1976-ban az Egészségügyi Minisztérium gyógyvízzé nyilvánította. A gyógyfürdőben reumatológiai szakrendelés is biztosított - akár orvosi vényre felírt módon, akár fizető vendégként. A karbonátos gyógyvíz ízületi, reumatikus, nőgyógyászati betegségek megelozésében vagy csupán az egészség megőrzésére is alkalmazható. A strand mintegy 7000 négyzetméteres zöldterületén nyáron árnyékot adó fák alatt sátortáborozásra, lakókocsis nyaralásra - áramcsatlakozási lehetőséggel - külön terület áll a vendégek rendelkezésére - uszodai belépővel együtt. Lakókocsival termálfürdőt kereső vendégek részére, és edzőtáborozóknak kiváló lehetőség!

Dávod-Püspökpuszta Gyógy - és Strandfürdő

Dávod-Püspökpuszta Gyógy - és Strandfürdő

Örömmel értesíthetem látogatóinkat, hogy a 2007-es fürdőfelújítást követően idén újabb fejlesztések bővítették a fürdő szolgáltatás-körét. A Bajától 25 km-re található dávod-püspökpusztai fürdőben a feszített víztükrű úszómedence, az iker feszített víztükrű gyógymedencék és a gyermekpancsoló idén nyáron kiegészült egy élményfürdővel, csúszdaparkkal és egy kaland gyermekmedencével, így a komplexum minden korosztály számára izgalmas szórakozási lehetőséget biztosít. A Dávodi Gyógy- és Strandfürdő természet közeli környezetben, 7 hektáros parkosított területen, a Dávodi Kemping és Szabadidőpark, valamint az elegáns, négycsillagos Hotel Fortuna között helyezkedik el, ahol a strandolás szerelmesei mellett a sportolni vágyókat is várjuk.

Gunarasfürdő

Gunarasfürdő

A Tolna megyében található Dombóvártól mintegy 3 km-re helyezkedik el Gunarasfürdő, melynek gyógyvizét már az 1970-es évektől kezdve élvezhették a gyógyulni vágyók. A mai Gunarasfürdő területe a XX. század első feléig libák, gúnárok úsztatója volt, róluk kapta nevét a fürdő. Az emberek azt mesélik, hogy a környező kukoricaföldeken dolgozó asszonyok hazafelé a területen található forrásnál mosták a lábukat. Ők híresztelték aztán, hogy a víztől enyhültek, vagy teljesen megszűntek a reumatikus fájdalmaik. A fürdő első építési üteme 1972. július 16-án kezdődött, és 1973. május 15-ig tartott. A költségek finanszírozásában nagy szerepe volt a társadalmi összefogásnak. A városban akkor dolgozó mintegy 8000 fő közül 7162 személy egy napi keresetével járult hozzá a fürdő építéséhez. A fürdőterület közelében üdülőterület kialakítását vették tervbe. Az első ütemben 210 db üdülőtelket mérte ki A város lakossága 1973. május 19-én vette birtokába a fürdőt, mely akkor 2 db 215 köbméteres termálmedencéből, 2 db 35 köbméteres gyermekmedencéből, 1 db 1800 férőhelyes váltókabinos rendszerű, kétszintes öltözőépületből és egy 150 fős bisztróból állt.

Gyógyfürdők

Gyógyfürdők

2009-ben, a három nyári hónap alatt nőtt a budapesti strandok forgalma az előző évihez képest. Júniustól augusztusig több mint 120 millió Ft nettó többletbevétellel számolhat a Budapest Gyógyfürdői Zrt. céges szinten. A legerősebb hónap július volt, a nagy hőségnek köszönhetően ekkor látogattak ki legtöbben a budapesti strandokra: 66 ezerrel többen, mint előző év júliusában. Júniusban a rossz időjárás miatt viszont százezerrel kevesebben fürödtek. A tavaly nagy sikerrel bevezetett strandváró napok idén is nagyon népszerűek voltak, egy-egy akciós napon kétszer-háromszor annyian látogattak ki a strandokra, mint egy átlagos nyári napon. Az idei szezon két csúcsnapja is ilyen kánikulai dátumokra esett: július 23-án a Római strandon 5330-an, míg augusztus 3-án a Dagály strandon 5353-an fürdőztek. A július 23. duplán is rekord napnak mondható: az összes strandra ekkor 25 747-en látogattak ki. A gazdasági válság az élet minden területén érezteti hatását: a legtöbb ember kevesebb pénzt tud fordítani a pihenésre. Ehhez képest figyelemre méltó a budapesti strandok idei, sikeresnek mondható nyári szezonja.

Harkány Gyógy és Strandfürdő

Harkány Gyógy és Strandfürdő

Harkány Baranya megye déli részén, a Dráva folyó völgyében fekszik. Hajdani birtokosai között tudhatjuk a Garai és a Batthyány-családot is, akik egyúttal a szomszéd vár, Siklós urai is voltak. A víz csodálatos hatására a hagyomány szerint 1823-ban Pogány János nevű gyűdi jobbágy esete hívta fel a figyelmet, akit szaggató lábfájásától a harkányi mocsarak szabadították meg. A Harkányi Gyógy-és Strandfürdő közel 200 éves múltra tekinthet vissza. 1823 óta vannak írásos emlékeink a Harkányi gyógyvíz jótéteményeiről. Az alkáli hidrogénkarbonátos kénes gyógyvíz összetételét tekintve európában egyedülálló. Harkányfürdő a természet ajándéka, a gyógyító víz városa. 1824-ben a Batthyány-család kezdte meg a fürdő kiépítését, amely ma már közel egymillió vendéget fogad évente. Harkány a mozgásszervi-, emésztőrendszeri -, és bőrproblémákkal érkezőkön kívűl, a vizes szórakozás-kikapcsolódás híveit is várja, az év minden szakában.

Jászszentandrás Termálfürdő

Jászszentandrás Termálfürdő

Jászszentandrás az Alföld északi részén, a Mátra alján, Egerhez és a Hortobágyhoz közel található. A község temploma 1903-ban készült el, sajátos neogótikus stílusban. Különlegessége a templom freskói, Aba Novák Vilmos és Chiovini Ferenc festőművészek munkái. A termálvizes strandunk alkalmas a mozgásszervi panaszok enyhítésére. A termálmedence mellett úszó- és gyermekmedence is várja a felüdülésre vágyókat. Kempingünkben sátor és lakókocsi helyek mellett 4 személyes faházak is bérelhetők. A kemping és a strand a község közepén mintegy 20.000 m2 parkban helyezkedik el. Szeretettel várjuk azokat a vendégeinket, akik szeretik a vidéki üdülés sajátos nyugalmát és szépségét.

Hirdetés
Kastélypark Fürdő Füzesgyarmat

Kastélypark Fürdő Füzesgyarmat

Füzesgyarmaton a régió legszebb fürdője az egykori kastély-parkban, mintegy 2 hektáros területen létesült, ahol fák és virágok között üdülhetnek, pihenhetnek kedves vendégeink. Két feszített víztükrű úszómedence, és gyermekpancsoló várja a strandolni vágyókat. A fürdő mai képe 1965-re tekint vissza, amikor egy fúrás alkalmával 1198 m mélyen termálvizet találtak. Az első medencék, (úszó, gyógy, gyermek) vasbeton szerkezetű , meszelt falú medencék voltak. 1994-ben került átadásra a feszített víztükrű tan és úszómedence. 2005-ben elkészült új fedett épületben kapott helyet egy gyógyvizes medence szaunával, merülő medencével, öltözőkkel, valamint felújításra került egy régi gyógyvizes medence. Ezzel a beruházással egy télen-nyáron üzemelő fürdőkomplexum jött létre. A víz jelenlegi hőfoka 62 C-fok. Az OTH OGYFI 337/Gyf/ 2003. november 4-ével Sárrét Gyöngye elnevezéssel gyógyvízzé nyilvánította. A víz összes oldott ásványi anyag tartalma 1860 mg/L, nátrium-hidrogénkarbonátos típusú termális víz, amely jodidot és számottevő mennyiségben metaborsavat is tartalmaz. A termálvíz áldásos hatása főként mozgásszervi, nőgyógyászati, idegrendszeri és pajzsmirigy problémák, betegségek esetén aján

Kiskunhalasi Strand és Gyógyfürdő

Kiskunhalasi Strand és Gyógyfürdő

A kiskunhalasi Gyógyfürdő és Strand közelsége miatt, szállodánk igyekszik gyógyidegenforgalmi szerepet is vállalni, a gyógykezelésre szorulók mellett szívesen fogadjuk a pihenni és felüdülni vágyó vendégeket is. Az uszodacsarnokban 3 medence kapott helyet: a gyógyvizes termálmedence 36 C , az úszómedence 26 C, a gyermekmedence 32 C hőmérsékletű. A nyári strandfürdő területén további három medence található, közöttük az 50 m-es versenycélokra is alkalmas. Az 1982-óta gyógyvízzé nyilvánított hévíz kútja 48 C-os, jódos-alkalikus hévizet hoz a felszínre. A fő alkotó eleme az alkáli-hidrogén, a fluoridion és a jodid, amely eredményesen alkalmazható mozgásszervi elváltozások, idült gyulladásos megbetegedések, és egyes nőgyógyászati betegségek kezelésére, valamint törések utókezelésénél. Szállodánk vendégeinek kedvezményes fürdőbelépőt biztosítunk, illetve a fürdő más szolgáltatásaihoz vállaljuk az időpontok egyeztetését.

Lenti Fürdő

Lenti Fürdő

A Lenti termálfürdő 5 szabadtéri, 3 fedett (gyermek-, úszó-, élmény- és gyógymedencékkel) és egy félig fedett hidro-masszázs élménymedencével valamint 8 ha zöldterülettel várja a pihenni és felüdülni vágyókat. A fürdő legnagyobb medencéje 1340m2 vízfelületű, melyben vadvízáram, nyakzuhany, masszázspadok és egy 74m hosszú ún. Anakonda csúszda nyújt páratlan élményeket. (A szabadtéri rész - gyógy-, úszó-, gyermek- és tanmadence - május 1-től üzemel. A csúszdás élménymedence pedig május 31. - augusztus 31. között!)

Liget Gyógyfürdő

Liget Gyógyfürdő

Békés megye egyik legszebb fürdője a Gyomaendrődi Liget Gyógyfürdő és kemping, mely a strandkedvelők és a gyógyulni vágyók számára egyaránt igazi paradicsom. Az Erzsébet liget árnyas fái között megbúvó, 2,4 hektáros fürdő története egészen 1959-ig nyúlik vissza, akkor kezdték építeni. Több évtizedes működés után, az 1990-es években jelentős fejlesztéseket hajtottak végre benne, többek között vízforgató berendezéssel is ellátták. A Liget fürdő életében mérföldkőnek számít a 2002. év, ekkor kezdődött meg ugyanis az a 870 millió forintos beruházás, melyek keretében megújították és kibővítették az intézményt. Az átalakításhoz a város saját ereje (400 millió forint) mellet a Széchenyi-terv, valamint egy PHARE-program keretében is sikerült pluszforrásokat szerezni. Az ünnepélyes átadást 2004. május 8-án tartották, s azon jelen volt az ország akkori miniszterelnöke, Medgyessy Péter is. Az épületkomplexum új, impozáns fedett fürdőépületben két medence közül választhatnak a vendégek. A 25 méter hosszú 11 méter széles úszómedence vízmélysége változó, 90-től 150 centiméterig terjed. ez a medence 27-29 fokos vizével az iskolai úszásoktatás céljait is szolgálja.

Orosháza-Gyopárosfürdő

Orosháza-Gyopárosfürdő

Az ország délkeleti részén, Orosháza központjától 3 kilométerre, természetvédelmi területen található Orosháza-Gyopárosfürdő, közel 6 hektár területen. Egy, a számomra igen kedves, korabeli legenda szerint Babáj Gyurka és Vajda Bandi, a hírhedt alföldi betyárok a 'csodató' áldott hatásának köszönhették lovaik gyorsaságát. Az viszont tény, hogy mire László Elek Orosháza-Gyopárhalma körorvosa 1869-ben elemeztette a tó vizének ásványanyag-tartalmát, addigra négy vármegye csúzos és köszvényes betegei használták a Gyopáros tó vizének és iszapjának gyógyító erejét. Gyopárosfürdő életében azóta sok változás történt. Gyógyfürdőnk 1999 januárjában kapott A kategóriás, országos jelentősségű minősítést. Közel 3000 nm-en elterülő Élményfürdő és Szauna Park komplexum várja a kikapcsolódni vágyó vendégeket. Gyógyászatunk mellett az Orosháza Város Kórházának kihelyezett reumatológiai osztály szolgálja a gyógyulni érkezőket, ugyanakkor megtalálhatóak a legújabb Wellness szolgáltatások is fürdőnkben. Parkfürdőnket a Magyar Fürdőszövetség 2008. májusában jutalmazta 4 csillaggal, a legmagasabb minősítéssel.

Rózsa Fürdő

Rózsa Fürdő

Tótkomlós a dél-alföldi régió egyik kisvárosa, mely Orosházától kb. 18 km-re, Szegedtől 60 km-re található. A város szívében terül el a felújított Rózsa Fürdő, a dél-alföld legszebb rózsája, mely már 1942 óta közkedvelt és közismert fürdőhely, és így a város egyik legfontosabb idegenforgalmi vonzereje. A fürdő gyógyvizét a 42 °C-os nátrium-magnézium-kálcium hidrogénkarbonátos víz adja, mely a különböző reumatikus és mozgásszervi betegségek, elváltozások kezelésére alkalmas és így a fürdő balneoterápiájának alapjait biztosítja. E mellett, a gyógyászit részlegben, a fizikoterápiás és az elektroterápiás kezelések számos lehetőségei is megtalálhatók. A fürdőt üzemeltető Komlós Településszolgáltatási Kft. ellátási szerződésekkel rendelkezik a kezelések finanszírozására, mind az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral, mind az úgynevezett, jelenleg bejegyzett magánpénztárakkal, ezért minden kedves érdeklődőt tud fogadni.

Sikonda Wellness Hotel

Sikonda Wellness Hotel

A Sikonda Wellness Hotel és Fürdő 2009. 07. 06-tól új vezetés mellett folytatja működését. Az új vezetés első lépésként kedvezményes napi fürdőbelépőkkel és akciós csomagokkal kívánja visszahódítani kedves Látogatóit és megnyerni az új Vendégeket. A wellness részben életstílus, részben életfelfogás, ezen felül életfilozófia tudatos törekvés a személyes egzisztenciára. A felelősségérzeten alapszik, különösképpen a saját egészségünkre és ezen felül az átfogó életminőségre. A wellness magában foglalja a lét testi, lelki és szellemi aspektusait. A wellness életstílus egyfajta életművészet, amit ha tudatosan fejlesztünk és gyarapítunk, újabb tapasztalatokkal, tudással és változó feltételekkel, akkor drasztikus módon javulhat perspektívánk egy jó és kiteljesült életre. Ez azonban több mező terén kapcsolódik a személyes excellenciához: A fitnesz, az időhiány és a stressz kezelése, saját magunk önbecsülése, valamint egy megfelelő, konstruktív bánásmód kifejlesztése saját magunkkal szemben.

Tamási Termálfürdő

Tamási Termálfürdő

Tamási Tolna megyében, a Balatontól 38 km-re, a 61-es és a 65-ös számú főút keresztezésében fekszik. A termálfürdő és a kemping a fenyvessel borított Várhegy lábánál, 7 hektáros zöldterületen helyezkedik el. A fürdő 7 különböző méretű és vízhőmérsékletű medencéjével évente 150-160 ezer vendégnek biztosít kényelmes üdülést. A két ülőpados gyógymedencét a 2000 méter mélyről feltörő 52 °C-os, magas sótartalmú, alkálikloridos, hidrogénkarbonátos gyógyvízzé minősített vizű termálkút látja el. A többi medence megfelelő hőmérsékletét a 46 °C-os termálvíz biztosítja. A gyógyvíz gyógyhatása a végtagízületi, gerinc- és csípőízületi porckopásos elváltozásoknál, baleseti és orthopédiai károsultak utókezelésében tapasztalható. Az úszni vágyok minden igényét kielégíti a feszített víztükrű, forgatásos rendszerű sportmedence. A szolgáltatások közül a gyógy- és frissítőmasszázs, a szolárium, a kozmetika a legnépszerűbb, de szauna, vízicsúszda, teniszpálya is a vendégek rendelkezésére áll. Kölcsönzésre is lehetőség nyílik: gombasátor, kabin, hintaágy, nyugágy teszik kényelmesebbé a pihenést.

Tuti menü