Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Erdélyi Turizmus képes leírás - Turizmus.tlap.hu
részletek »

Erdélyi Turizmus - Turizmus.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: turizmus.tlap.hu » Erdélyi Turizmus
Keresés
Találatok száma - 18 db
Vaskapu-Kazánszoros

Vaskapu-Kazánszoros

Dubovai öböllel, itt a Duna feneke a duzzasztógát miatt 80 m mélységű. Csak akik a helyszínen érzékelik a természet vadságát, méreteit, fogják fel micsoda kolosszális munka teljesítmény, kitartás kellett 1833-1837 között Széchényi Istvánnak és Vásárhelyi Pál mérnöknek a Duna hajózhatóvá tételében. Hegyi levegőn kipihent csoportunkkal, elhagytuk a Temes forrásvidékét és Resicabányán át Délnyugatnak tartottunk. Mivel még rosszak az utak Stájerlakanina felé, ezért Oravicabányára (Oravita) mentünk. A kisvárosok és falvak többségét svábok által lakott települések alkották, de már csak szórványban élnek mivel kivándoroltak Németországba. A szénbányászat, kohászat a kovácsmesterségek hanyatlóban vannak. Ezen a vidéken épült a térség legrégebbi vasútvonala, 1856-ban avatták fel. Ha időnk engedné, kitérőt tehetnénk egy természeti szépségekben, mediterrán növényzetben gazdag védett vidékre. Majd a Néra-folyó vadregényes kanyonját és a Beusnica szurdokát egy másik alkalommal tekintjük meg. Mivel jó híreket kaptunk az utak állapotáról, délnek tartottunk a Vaskapu felé. A folyón át Néranádason megálltunk egy uzsonnára, de ebből a bánsági rostélyos vonzereje miatt ebéd lett.

Tulipán Panzió Csíkkozmás

Tulipán Panzió Csíkkozmás

Csíkkozmás Csíkszeredától 22, Tusnádfürdőtől 10 kilométerre, az E578-as nemzetközi út mentén, a Csíki-medence délkeleti sarkában fekszik. Közigazgatásilag hozzátartozik a Szent Anna-tó és a Mohos természeti rezervátum, valamint a Nyerges-tető. Csíkkozmás - azonkívül, hogy Székelyföld e fontos látnivalóinak a birtokosa - körülbelül 2 órai járásra (autóbusszal) található a Gyilkos-tótól, a Medve-tótól és a parajdi sóbányától. Kedvező földrajzi fekvésének köszönhetően ideális kiindulópont csillagtúrák szervezésére. A falu központjában található, rusztikusan berendezett falusias légkörű Tulipán Panzióba - félpanziós vagy teljes ellátást biztosítva - egész évben várjuk kedves vendégeinket.

Deság Villa

Deság Villa

A Deság Villa- Panzió kellemes hegyvidéki környezetben, Székelyudvarhelytől 15 km-re, Zeteváralja térségében a Deság patak mentén található. Szép, csendes helyen egy összkomfortos, kényelmes és igényesen berendezett panzió várja kedves vendégeit, mely pihenést, szórakozást, kikapcsolódást biztosít számukra. A panzió 13 szobával és 2 apartmannal összesen 44 személy elszállásolására alkalmas. Szobáink saját fürdőszobával, minibárral, telefonnal, TV-kkel szolgálják vendégeink kényelmét. Korszerűen felszerelt konyha, nappali és ebédlő található az alsó szinten. A 60 személyes ebédlő tárgyalóvá alakítható, ami kitűnő hely rendezvények szervezésére, üzleti megbeszélések lebonyolítására. Szauna, fittness, pezsgőfürdő, játékterem: biliárd, darts, csocsó, ping-pong áll vendégeink rendelkezésére, hogy a kikapcsolódás még kellemesebb legyen.

Hátizsákos kalandok Meseországban

Hátizsákos kalandok Meseországban

Erdélyben kirándultunk egy pár napot, csak szolidan, mert már jó munkásemberek vagyunk, és így ősz felé már kevés a szabi. :) Péntek délután indult a vonatunk a Keletiből Gyergyószentmiklósra. Ákos, Zozesz, Balázs, és én, így négyen kollégák, plusz a barátnőm Viola. Alvófülkés utazás, román idő szerint hajnali fél 4-kor érkezünk majd meg. Biharkeresztesnél lépünk majd át Romániába, addig be kell tolni a söröket, na meg a virslis kroásszánt, hogy aztán, ha megvolt a határőr, és a pöcsét az útlevélbe, nyomhassuk a durmolást. A kabin zárható, tanácsolják is nekünk, hogy zárjuk be. Lehajtjuk az ágyakat, kapunk ágyneműt is. Elaludni nem könnyű, mert a vonat zakatol ahogy illik neki errefelé. Azért persze sikerül, hisz már bennünk van 1-2-3... sör :) Gyergyóban már vár ránk Ákos ismerőse, Székely Gábor, aki arról híres, hogy székely, és hogy fuvarozást vállal Erdélytől egészen Európában bárhová. Minket csak a Gyimesekig visz el, pirkadatkor megnézzük a Rákóczi-várat és a vámházat az un. ezer éves határnál, majd vissza Gyimesközéplokig.

Erdély nyaraló

Erdély nyaraló

Már tizedik éve, hogy a csodálatos környezetben épült nyaralónkból minősített erdélyi szállás lett. Azóta tudatosan alakítjuk és szépítjük Nagy Lak I vendégházunkat, a mindenkori Vendégeink igényeit tartva szem előtt. (2007 tavaszán, a főépületet teljes egészében lebontottuk, majd újjáépítettük, ebből az alkalomból kicseréltük a vendégház bútorzatát is.) A pozitív visszajelzések hatására, 2001-től, a szomszédos telkünkön megépítettük, a már működő kulcsosház párját: a Nagy Lak II vendégházat. 2007 tavaszán Európai Uniós pénzalapok igénybevételével (SAPARD) megépültek a Nagy Lak III, IV, V, VI és VII vendégházak, amelyek a már évek óta vendégeket fogadó Nagy Lak I és Nagy Lak II vendégházak sikertörténetét hivatottak folytatni. A minden igényt kielégítő, hárommargarétás minősítéssel rendelkező vendégházak a Zetelaki gáttól mindössze 300 méternyire, közvetlenül a Nagyküküllő partján épültek.

Erdélyi Turizmus

Erdélyi Turizmus

A Sepsiszentgyörgy és Brassó között fekvő települést különlegesen szép szász erődtemploma miatt érdemes felkeresni. A hét védőbástyával megerősített, 12 méter magas fallal körülvett templom építése a XIII. században kezdődött. A várfalat később, a XV. században építették köré, belső részében - más erődtemplomokhoz hasonlóan - cellákat alakítottak ki, ahová a lakosság támadások idején beköltözhetett.

Erdélyi szállás - Egy panzió és két kulcsos ház áll

Erdélyi szállás - Egy panzió és két kulcsos ház áll

A Hétvezér Panzió Erdélyben, Zeteváralján, Hargita megyében a víztárózó környékén (4 km), a Madarasi Hargita lábánál, Székelyudvarhelytől 15 km-re található, kényelmes, biztonságos, nagy területen fekszik, ideális hely a pihenésre, kikapcsolódásra. Egy Panzió, két kulcsosház és 4 kis faház áll a vendégeink rendelkezésére. Panzióban 8 szoba (2-, 3-, 4-ágyas szobák, mindegyikben fürdőszoba) , 1 ebédlő, bár található; 24 személynek biztosíthatunk kényelmes szállást. A kulcsosházakban 4-4 hálószoba, 1-1 felszerelt konyha, 2-2 nappali, és 2-2 fürdőszoba található; 8-10 személynek biztosíthatunk szállást. Még 10 személyt fogadhatunk a kisházakban amelyek májustól szeptemberig működnek, általában a gyerekek választják. Közel egy hektár területen fekszik, teljesen bekerítve, zárt parkolóval és egy gondnok áll a vendégek rendelkezésére.

Kiss Panzió

Kiss Panzió

Székelyudvarhely irányából Máréfalvát elhagyva, haladva a 6-km-es Cekendi hágón a Cekend-tetőre érünk, mely nagy kiterjedésű fennsík. Előttünk feltűnnek a Hargita vonulatai. Homoródfürdő bejáratánál az út baloldalán látható egy kis kápolna, mely 1765-ben épült. Gróf Lázár János építtette emlékül és hálából, hogy a reumás betegségből itt gyógyult fel. A kápolna bejáratánál egy fából készült szobor látható, mely egy szerzetest ábrázol. A Fürdő-patak és az Ilona völgyében, a Nagy-Homoród mentén számos borvízforrás húzódik meg, melyeket már a római időkben használtak. Megemlítjük a főút menti Lobogó- és Mária forrást napi 7000 és 6000 liter vízhozammal, valamint az Ilona völgyi Ilona-, Fenyves-, Tódor forrásokat, melyek elrejtettségük miatt kevésbé ismertek. A borvízek az alkalikus, kloridos savanyú szénsavak vízek csoportjába tartoznak. Vízét főleg ivókúrára alkalmazzák: gyomorbántalmak és panaszok, vérszegénység, szív és érrendszeri megbetegedések ellen.

Maestro Panzió

Maestro Panzió

A Maestro Panzió Székelyudvarhely központjában található, 7 szobával 20 személy elszállásolására alkalmas. Szobáink tágasak, kényelmesek, kilátással a város központjára. Minden szobában fürdőszoba, színes TV található. Szükség esetén szobáink pótágyazhatók. Igény esetén félpanziós ellátást biztosítunk (reggeli).

Hirdetés
Mercurius Info Tour

Mercurius Info Tour

Szándékunk segíteni Erdélyt mélyebb rétegeiben megismerni vágyóknak. Ötleteiket, elképzeléseiket szolgáltatásainkkal valóra váltjuk. Minden meghirdetett utunk saját szervezésű és lebonyolítású, ahova egyéni utasainkat várjuk. A családi - vagy kisebb - nagyobb csoportok, magánszervezők, munkahelyi -, baráti társaságok egyéni elképzelésű programjait is összeállítjuk, csoportra szabjuk, megszervezzük és levezetjük. 'A boldogságot csak az bírja el, aki elosztja. A fény csak abban válik áldássá, aki másnak is ad belőle. Most eredj és élj, mert a világ a Tiéd.'

Madarasi Hargita

Madarasi Hargita

A Hargita az Erdélyi-medence beszakadási peremvonala mentén keletkezett vulkáni építmények sorozata. Jellemzői az eredeti vulkáni formák: kráterek, kaldcsók, lávafolyamok, vulkáni lejtők, lávaárak, meredek lejtőjű lávadómok, tufapadok. A vulkáni működés rétegtűzhányót hagyott hátra, ahol a lávakőzetektől a horzsaköveken és vulkáni bombákon át az izzó kitörési felhők hamujáig minden kőzettípust megtalálunk. A lávapadok a lávaömlés termékei, míg a vulkáni törmelékek a robbanásokra utalnak.

Anciupi Vendégház

Anciupi Vendégház

Vendégházunk Parajd központjában, a sóbányától 600m-re található. 5 külön bejáratú  szobát alakítottunk ki, melyekben  3-4 tagú család is kényelmesen elfér. Minden szobához külön fürdőszoba, TV tartozik,  két teljesen felszerelt konyha áll a vendégek rendelkezésére. Az udvarban parkolási lehetőség van, játszótér várja a gyerekeket.

Zöldfenyő kulcsosház

Zöldfenyő kulcsosház

A nagy ház: 2 szintes nyaralóház, a földszinten nappali-ebédlő, konyha, fürdő, az emeleten 3 hálószoba (2, 3 illetve 4 személy elszállásolására alkalmas) található. A nappaliban található kinyitható kanapékon szükség esetén további 4 fő aludhat. A konyha teljesen felszerelt, minden szükséges edény, tányér, evőeszköz megtalálható, továbbá gáztűzhely és hűtőszekrény is rendelkezésre áll. A fürdőszobában állandó jelleggel hideg-meleg víz folyik, vízöblítéses WC, valamint tusoló tartozik hozzá. A szobákat csempekályhákkal lehet fűteni, a nappaliban kandalló is van. A vendégeknek felvágott fa áll a rendelkezésére. A hálószobákban ágynemű, takarók, stb. rendelkezésre állnak.

Bihari és Erdélyi túrák, Csíksomlyói búcsú

Bihari és Erdélyi túrák, Csíksomlyói búcsú

Egyesületünk kalandtúrákat, kirándulásokat szervez és vezet a Bihar és Erdély hegyei között. '30 váras túra' néven Erdélyben, Szász erődtemplomok (pl. Kerc, Kereszténysziget, Szászorbó, Lesses, Szelindek, stb.) megismerésére állítottunk össze egy hetes kirándulást, vagy csak egy hosszú hétvégékre szóló programot. Moldvai Csángó néprajzi kirándulás keretében ismerkedhetünk meg a Csángó népszokásokkal, viseletekkel, a mai mindennapjaikkal néprajzkutató társaságában. A Csíksomlyói búcsúra zarándokolunk, és a Háromszéki kolbászparádén mérjük össze kolbászkészítő tudásunkat, ill szurkolhatunk a Békéscsabai csapatoknak. Az Erdélyi szigethegység - Bihar hegyeiben felfedezhetjük a Boga völgye, Padis, Csodavár, Medvebarlang, Galbina-kőköz, Szamos-bazár, Bársza-katlan, Elveszett világ és még számos Európában egyedülálló természeti csodát. Felkeressük a Béli-hegység gyönyörű erdeit, Menyháza, Biharfüred, és Szegyesd völgye környéki tájakat is, miközben a természetvédelemre, környezettudatos életmódra tanítjuk a ifjabb generációkat. Szervezünk cégeknek csapatépítő túrákat, iskoláknak osztálykirándulásokat. Csatlakozz hozzánk, túrázz velünk!!

Erdélyi tájak - Erdélyi programok

Erdélyi tájak - Erdélyi programok

Az Erdélyi tájak szépségét sok míves fotóalbumban csodálhatjuk meg. Elsősorban a Kárpátok magas bércei, de az alacsonyabb hegyvonulatai is fenséges látványt nyújtanak az odalátogatónak. A Székelyföld természeti csodáit, műkincseit Erdélyi programok keretében látogatják a turisták. A Székelyföld térképeken bejelölésre kerültek a nevezetességek. Ennek alapján az egyéni turizmus keretében mindenki maga megtervezheti Erdélyi programját. Minden székelyföld térkép után részletes település listát találunk, amely magyar és idegen nyelven felsorolja a térképen lévő helységeket. Weboldalunkon www.magyarokatlasza.hu bővebb információt talál.

Ábel bölcsője panzió - Farkaslaka

Ábel bölcsője panzió - Farkaslaka

Tamási Áron síremlékének szomszédságában, igényesen épült panziónk nyolc szobával rendelkezik. Egyidejüleg 20-22 főt tudunk elszállásolni. A székely és magyar konyha legjavából izletes és bőséges reggelit és vacsorát kérhetnek a vendégek, amit a hangulatos ebédlőben, vagy akár a szabadban is elfogyaszthatnak. Kisebb csoportok részére is kemencében sült különleges ételeket szolgálunk fel.

Ez Erdély

Ez Erdély

Köszöntjük oldalunkon, reméljük hasznos tanácsokkal tudjuk ellátni Önöket. Eddig megjelent 7 erdélyi könyvünk, feldolgozva a valamikori erdélyi székeket. Könyveink készítése közben hatalmas képanyagra és hatalmas ismeretanyagra tettünk szert, de egyre jobban érezzük azt, mennyire keveset is tudunk erről a csodálatos vidékről.

Tuti menü