Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Budapest képes leírás - Turizmus.tlap.hu
részletek »

Budapest - Turizmus.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: turizmus.tlap.hu » Budapest
Keresés
Találatok száma - 12 db
Budapest városkalauz

Budapest városkalauz

A Budapest kalauzban részletes információkat találhat a fővárosról, Budapest látnivalóiról, épületeiről, műemlékeiről, a kultúrális életről. Ezen fejezetünkben megtekintheti a Budapestről készített kiadványokat és rövid filmeket, böngészhet képeket valamint mindezeket megtekintheti a Budapest virtuális térképen is.

Overallos barlangtúrák Budapest alatt

Overallos barlangtúrák Budapest alatt

A Pál-völgyi-Mátyás-hegyi-barlangrendszer Magyarország 2. leghosszabb barlangja. A barlang méretét, keletkezési módját és formakincsét tekintve is különlegesnek mondható. Ez a rejtett világ már nem csak a szakavatott kutatók számára látogatható, hanem olyan természetkedvelő érdeklődők számára is, akiknek nincs barlangász előképzettségük. A barlang bejárása kalandosnak ígérkezik, hiszen a barlangban nincs világítás és kiépítés. Kúszni és mászni kell, fény csak sisaklámpáinkból világít.

Az ország háza

Az ország háza

Külsejének stílusa az 1830-as évek Angliájában kibontakozó Gothic Revival (gótikus újjászületés) irányzatához kötődik, - ebben a felfogásban született Ch. Barry és A. W. Pugin remekműve, a londoni Parlament is. Steindl, az ő nyomukba lépve, nem félt merészen újítani ott, ahol az épület funkciója megkövetelte: a gótikában jószerével ismeretlen formaelemet, kupolát helyezett monumentális alkotása középpontjába. éppígy alkalmazta az épület belső tereinek szervezésekor is a reneszánsz és a barokk elveit. Legnagyszerűbb példája ennek a kupolához vezető díszlépcső. 'én az új Országháznál új stílust nem akartam teremteni - vallotta akadémiai székfoglalójában -, mert ilyen, századokra szóló monumentális épületet ephemer részletekkel nem kezelhettem, hanem igenis arra törekedtem, hogy a középkor e remek stílusába szerény módon, óvatosan, mint azt a művészet mindenkoron okvetlenül megkívánja, nemzeti és egyéni szellemet hozzak be.

Cityrama Budapest

Cityrama Budapest

A városnézés során igyekszünk átfogó képet adni Budapestről, a magyar kultúráról és történelemről. A Lánchídtól elindulva a Margit hídon megyünk át Budára, majd a Duna-part és a Fő utca nevezetességei mellett elhaladva érkezünk a Várba...

Budapesti Történeti Múzeum

Budapesti Történeti Múzeum

Minden, ami hagyomány! Mesterségek Ünnepe 2009. augusztus 20. és 23 között, a Budavári Palotában és környékén. A rendezvényre váltott jegyek a múzeum kiállításaira is érvényesek! Bővebb információt talál ha ellátogat oldalunkra.

Citadella

Citadella

A Gellérthegy története több ezer éves múltja a keltákig és rómaiakig nyúlik vissza. Régészeti leletek tanúsága szerint már a római korban őrtorony állott itt, később boszorkánytanyaként és a legenda szerint Szent Gellért püspök mártíromságának helyszíneként vált híressé és hírhedté is egyben. A mai erőd közvetlen elődje a Pesti Királyi Egyetem csillagvizsgálójának épülete volt, a XIX. század első felében.

Fővárosi Állat- és Növénykert

Fővárosi Állat- és Növénykert

Napjaink korszerű állatkertjei nemcsak szórakoztató látványosságok, hanem az élővilág megismerésének és védelmének kiemelkedő fontosságú műhelyei, és egyben a környezeti nevelés jelentős intézményei. Ennek megfelelően a világ egyik vezető állatkertjének számító Fővárosi Állat- és Növénykertben is kiterjedt oktatási tevékenység folyik. A szervezett zoopedagógiai munka intézményünkben csaknem fél évszázados múltra tekint vissza. A széleskörű tapasztalatok mellett egyedülálló bemutatási, szemléltetési lehetőségek teszik az Állatkertet páratlan oktató-nevelő intézménnyé, amely a természettudományok mellett szinte minden más tantárgyhoz, műveltségi területhez is kapcsolódik. Állatkertünk pedagógiai kínálatát úgy állítottuk össze, hogy abban minden pedagógus kolléga segítséget találjon oktató-nevelő munkájához, és hogy az állatkerti látogatásokat, foglalkozásokat hatékonyan építhessék be a helyi tantervekbe és nevelési programokba.

Magyar Nemzeti Galéria

Magyar Nemzeti Galéria

A Magyar Nemzeti Galéria a magyarországi képzőművészet kialakulásának és fejlődésének folyamatát dokumentáló és bemutató legnagyobb közgyűjtemény. Önálló múzeumként 1957 óta működik. Jelenlegi helyére, a Budavári Palota épületébe 1975-ben költözött.

Művészetek Palotája

Művészetek Palotája

Budapest és Magyarország régen várt új kulturális intézménye, a Művészetek Palotája megnyitásakor 2005-ben hazánk elmúlt százéves kultúrtörténetének egyik legkiemelkedőbb eseményét ünnepeltük, hiszen ilyen összetett kulturális rendeltetésű épületegyüttes előkép nélküli a 20. századi magyar építészetben. A beruházás úgynevezett Public Private Partnership formában, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma és a beruházó, a Trigránit Fejlesztési Részvénytársaság együttműködésében valósult meg. A generálkivitelező, az Arcadom Építőipari Zrt. és a tervező Zoboki, Demeter és Társaik Építésziroda számos társtervezővel, szakági konzulenssel dolgozta ki az épület programját és részletes terveit.

Hirdetés
Városnéző túrák, Országjáró programok

Városnéző túrák, Országjáró programok

Irodánk fő mottója a minőség. A minőséget azzal garantáljuk, hogy csak privát vendégekkel, illetve csoportokkal foglalkozunk. A mi túráinkon nem kell 2-3 nyelven hallgatnia a városnézést, nem kell másokhoz alkalmazkodnia. A programokat teljes mértékben Önhöz, Önökhöz igazítjuk, mivel csak egyéni és privát csoportos vendégekkel foglalkozunk.

Fehér Páva Hostel

Fehér Páva Hostel

A Fehér Páva Hostel a csoportoknak álom, az egyéni vendégeknek otthon! Hostelünk a város központjában, a palota negyedben helyezkedik el, 5 percre a Nemzeti Múzeumtól, szomszédosan a Ráday utca híres éttermeivel. Szívélyes fogadtatást ígérünk minden vendégünknek. A hotelt klasszicista stílusban építették, most 172 éves. Ha egy olyan helyet keres, ami közel van Budapest legszebb látnivalóihoz, mi vagyunk azok. Jöjjön el hozzánk és élvezze a vendégszeretetünket. Szállodánk 1 csillagos ifjúsági szállóként üzemel 2003 május 5 óta. 56 fő befogadására alkalmas. A szobák nem dohányzók, egyszerűen berendezettek, tiszták, és mindegyik privát fürdőszobával rendelkezik. Szállodánkban az 1 ágyas szobától a 6 ágyas szobáig tudjuk elhelyezni az egyéni vendégeket és csoportokat.

Attila Hotel & Restaurant

Attila Hotel & Restaurant

Az Attila Hotel &Restaurant Csillaghegyen várja kedves látogatóit, finom ételek, és gazdagon felszerelt, tiszta szobák társaságában. Állandó csomagakciókat, és rengeteg programlehetőséget nyújtunk a nálunk megszálló vendégeknek. Tekintse meg oldalunkat! Hotelünk a Duna parttól minössze 800 méterre helyezkedik el, ez nagyban kedvez a nyári hónapok alatt megszálló vendégeinknek. Itt magyaros ízek, élő zene és tánclehetőségek várják az érdeklődőket. A közelben több féle sportolási, kikapcsolódási lehetőség is bizosított, mint például a lovaglás, tenisz, evezés, jetski, starndolás, túrázás. Remek lehetőség ez, egy kellems budapesti hétvége eltöltésére.

Tuti menü