Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Borturizmus képes leírás - Turizmus.tlap.hu
részletek »

Borturizmus - Turizmus.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: turizmus.tlap.hu » Borturizmus
Keresés
Találatok száma - 6 db
Balaton Borvidék

Balaton Borvidék

A Balaton környéki bazalthegyekre már a 19. század elején felfigyeltek az írók és tudósok. Sulpice Francois Beudant (1787-1850) francia geológus 1818-ban vizsgálta a hegyeket. Eredményeit a történelmi Magyarországra vonatkozó más geológiai leírásokkal, térképekkel együtt Voyage minéralogique et géologique en Hongrie pendant l'année 1818 címmel 4 kötetben jelentette meg Párizsban (1822). Beudantnak - akit 1833-ban a Magyar Tudományos Akadémia is tagjának választott - nagy tisztelője volt id.Lóczy Lajos geológus is. Lóczy éppen a bazaltvidéknek oly' fájdalmas 1891. esztendőben (Phyloxera) kezdte meg a vidék kutatását és közel három évtizeden át volt Balaton-Bizottság vezetője.

Balatoni borrégió részletes bemutatása

Balatoni borrégió részletes bemutatása

A balatoni borrégiót az a rendkívül különleges mikroklíma teszi Magyarország egyik legkiválóbb, ha nem a legkiválóbb adottságú szőlőtermő vidékévé, amelyet a Balaton, a Bakony valamint a Balaton- felvidéki hegységek védelme együttesen természetes módon alakított ki. A balatoni borrégió területén mintegy ötven fehérborszőlő és mintegy tíz vörösborszőlő- fajtát termesztenek rendszeresen. Egyesek szerint az országban a tokaji után a balatoni borrégióban készülnek a legjobb minőségű magyar száraz fehérborok. A régió a helyi sajátosságokat tükröző fehérborairól nevezetes, leginkább ismert fajta az olaszrizling. A balatoni borvidékek kínálatát a sokféle talaj teszi gazdagabbá, értékessé és érdekessé, azonban mégis alapvetően meghatározó a közös és mindre kiható éghajlati adottság.

Egri borvidék, Szépasszonyvölgy

Egri borvidék, Szépasszonyvölgy

Nem tudja mit csinálna szívesen egy egri séta után? Kóstolja meg Eger híres borait, várja Önt is a Szépasszony-völgy! Az Egerbe érkező turistákat számos nevezetesség, kultúrális program fogadja minden évben. Hosszú séták Eger belvárosában, gyógyvizek és fürdők, kiállítások, rendezvények várják az ide látogatókat. A kellemesen eltöltött nap végén pedig irány a Szépasszony-völgy...;Ha Ön már járt nálunk, vagy tervezi, hogy városunkban tölti szabadnapjait, ajánljuk figyelmébe, hogy látogasson el az egri borvidék leghíresebb helyére, a Szépasszony-völgybe, ahol a boros pincék mindig szívesen látják egy pohár finom borra, ahol muzsikaszó mellett beszélgethet barátaival, családjával. Szabadtéri programok, borkóstolás, finom ételek, hangulatos esték várják a szórakozni vágyó vendégeket. Szépasszonyvölgy Szállásfoglalás - foglaljon egri szállást kedvezményesen! Ha Egerbe látogatva szeretne néhány éjszakát eltölteni városunkban, a Szépasszonyvolgy.info segít Önnek, hogy megtalálja az árban és kategóriában legmegfelelőbb szállást! Használja a bal oldali 'Szépasszonyvölgy szállás keresés' űrlapot, foglalja le egri szálláshelyét az interneten, kedvezményes árakon.

A borivás kultúrája

A borivás kultúrája

,,Az ivásnak egy törvénye van: bármikor, bárhol, bárhogyan. Komoly idő, komoly ember és komoly nép számára ennyi elég... '' De minden körülmény fontos. A bor természetéhez meg kell választani az évszakot és a napszakot. Van henyélő bor, kacér bor, mesélő bor, tragikus bor. A legnagyobb érzéketlenségre vall például kedélyes családi ebéden drámai bort inni. Ugyanilyen ízléstelenség hivatalos lakomán parázna bort inni.

Borászportál

Borászportál

Online Borászportálunk könnyed, izgalmas írásokkal, naprakész hírekkel látja el a hazai és nemzetközi borvilág iránt érdeklődő, a bor és az információ kulturált fogyasztására szomjas közönséget. Online bormagazinunkban egy helyen talál híreket a borok világából, boros leírásokat, borteszteket, borjellemzéseket. Boros programajánlókban pedig az aktuális boros rendezvényekről tájékoztatjuk. Külön rovatban találja a Borászportál szakértőinek írásait borokról, borkóstolókról, hazai és nemzetközi borászatokról, de lehetősége van licitálni borvacsorákra, boros utakra és bortanfolyamokra is.

Szekszárdi borturizmus

Szekszárdi borturizmus

Érdekel Szekszárd és az ott termelt csodálatos borok? Pihenéssel egybekötött borkiruccanást tervezel? Szeretnél tájékozódni minden borral kapcsolatos dologról?: pincészetekről, borkóstolókról, borpanziókról, ami csak Szekszárddal és csodás boraival összefügg? Akkor neked ránk van szükséged. Honlapunk sokrétű színes tárháza tárul eléd Szekszárddal kapcsolatosan. Információ éhséged biztosan kielégül.Válassz minket, hogy semmi ne kerülhesse el a figyelmedet!Legyen szó programajánlásról, kultúráról és még sorolhatnám.

Tuti menü